Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، رضا شهبازی پیش از ظهر دوشنبه در چهارمین کنسرسیوم مراکز علمی پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان تحت عنوان فرونشست زمین چالش‌ها و راهکارها اظهار داشت: سازوکاری که در رابطه با چاله‌ها و فروریزش‌ها عمل می‌کند لزوماً با راهکار فرونشست یکسان نیست و در جزئیات باهم متفاوت و در کلیات شباهت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تغییر اقلیم‌ها زمان‌بر است و یکی از پیامدهای سو مدیریت مسئله آب و کاهش آب فرونشست زمین است و اتفاقی که در زیر زمین می‌افتد سال‌ها طول می‌کشد که در سطح زمین رخ دهد.

مدیرکل مخاطرات زمین‎شناسی، زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: مطالعات دشت‌های مهم استان اصفهان به لحاظ فرونشست و عامل‌ها انجام شده اما به عنوان سرطان زمین که از آن یاد می‌شود در کنار مخاطرات دیگر و زمین‌لرزه خاموش که فشردگی و مرگ آبخوان به همراه دارد، حساسیت آن بالاتر است و سازه‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.

ریسک بالای فرونشست در دشت‌های میانکوهی

وی با بیان اینکه مرگ دشت‌ها و مهاجرت‌ها با هم ایجاد می‌شود، گفت: در دنیا و سایر کشورها مانند آمریکا چنین رخدادهایی را شاهد بودیم و در اصفهان نیز به دلیل حذف زاینده‌رود با چنین معضلی مواجه هستیم.

شهبازی خاطر نشان کرد: فرونشست در دشت‌های تهران، جنوب کشور، البرز و … بیشتر و زودتر از اصفهان ایجاد شد و هنوز به ریسک خطر فرونشست در اصفهان نرسیده بودیم اما اکنون تقریباً در همه کلان‌شهرها وجود دارد و دشت‌های میان‌کوهی به شدت درگیر شدند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ یک نقشه ملی در رابطه با نرخ فرونشست تهیه شد، تصریح کرد: به صورت میانگین سالانه پنج سانتی‌متر فرونشست در دشت‌های اصفهان ایجاد می‌شود که حدوداً ۲۵۰ میلیون متر مکعب را در دشت‌های اصفهان زیر زمین از دست می‌دهیم و جدای از مسائل مرتبط با آب و فرونشست زمین، سالیانه اندازه یک سد امیرکبیر فضای ذخیره آب در زیر زمین از بین می‌رود که خطر ارقام ضرر و زیان‌های اقتصادی را دوچندان می‌کند.

درک مناسبی از فرونشست وجود ندارد

مدیرکل مخاطرات زمین‎شناسی، زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: با وجود مطالعه این موضوع در کشور و ۲۰ ساله در ادبیات اداری و رسمی کشور ورود پیدا کرده است اما درک مناسبی از فرونشست زمین وجود ندارد.

وی این موضوع را عاملی برای تأخیر و دست دست کردن چاره اندیشی و اقدام عملی دانست و افزود: فرصت‌ها را باید مغتنم شمرد و فرونشست امروزه به سطح زمین هجرت کرده و نرخ آن در زیر زمین کمتر شده زیرا آبی دیگر باقی نمانده است.

شهبازی با بیان اینکه در حال حاضر مدیریت آب و منابع آبی مطرح است و در آینده مدیریت مخاطرات فرونشست، گفت: این امر با مدیریت منابع آبی باید بررسی شود و اصفهان در این زمینه ریسک بالاتری دارد زیرا در منطقه کویری و بیابانی پررونق قرار گرفته است.

کاهش برف تجمیعی کوهرنگ و منابع آبی

وی خاطر نشان کرد: در چندین سال گذشته اصفهان میزان بارندگی کمتری داشته و حتی برف تجمیعی منبع کوهرنگ نیز کاهشی شده در حالی که باید نزدیک به ۱۰ متر برف تجمیعی وجود داشته باشد.

مدیرکل مخاطرات زمین‎شناسی، زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: تمام شهر با خطر ریزدانه‌ها مواجه هستند که با خاک‌های شور و سدیم‌دار در ارتباطیم و این موضوع دلیل مضاعفی بر فرونشست زمین است.

کد خبر 5407745

منبع: مهر

کلیدواژه: آب و هوا آب زیرزمینی منابع اب زیرزمینی زاینده رود رضا شهبازی فرونشست زمین چاه غیرمجاز بارش برف برف و کولاک بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه برف و یخبندان برف روبی خطبه های نماز جمعه سیل کرمان آمار کرونا اردبیل امداد رسانی عکس استانها فرونشست زمین زمین شناسی زیر زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۸۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت ۷:۵۳ دقیقه صبح امروز ۱۳ اردیبهشت ماه زلزله ۴.۷ ریشتری شهر بلوک فاریاب استان کرمان را لرزاند.

این زمین لرزه در عمق ۹ کیلومتری زمین و فاصله ۷ کیلومتری بلوک، ۲۹ کیلومتری فاریاب و ۳۰ کیلومتری شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان رخ داده است.

رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان اظهار کرد: ۲ تیم هلال احمر از فاریاب و یک تیم از پایگاه طُرج اسماعیلیه جیرفت به منطقه مرکز زلزله اعزام شده‌اند.

وی افزود: تاکنون از سوی تیم‌های ارزیابی مشکل خاصی گزارش نشده است.

این در حالی است که عصر روز گذشته نیز زلزله‌ای ۴.۶ ریشتری منطقه سیرچ شهرستان کرمان را لرزاند.

زلزله کرمان را لرزاند + جزئیات کد خبر 848867 منبع: ایسنا برچسب‌ها زلزله خبر مهم استان‌ کرمان حوادث ایران

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • استوری حساسیت برانگیز امید نورافکن؛ پلنگ در حال شکار تمساح! + عکس
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند