Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان با بیان اینکه با توجه به فرونشست، خطر در کمین تأسیسات و آثار تاریخی نصف‌جهان است، گفت: باید برداشت‌های بی‌رویه از حوضه آبریز زاینده‌رود قطع شود. - اخبار استانها -

رضا اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به مشکلات ناشی از فرونشست در اصفهان و تشبیه فرونشست به سرطان اظهار داشت: از آنجایی که فرونشست یک حرکت بطنی و آرام دارد و مانند زلزله ناگهانی و سریع نیست بنابراین در طول سالها به آرامی اثرات مخرب خود را که خیلی خیلی ویرانگرتر از زلزله است را برجا می گذارد، کارشناسان از آن به عنوان سرطان یا زلزله خاموش یاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این دقیقاً مانند زمانی است که سلول‌های بدن سرطانی می‌شوند؛ شاید تا مدت‌ها انسان خبر نداشته باشد که یکی از اعضای بدن یا سلولی سرطانی شده و زمانی متوجه می‌شود که برای درمان آن خیلی دیر شده باشد، در صورتیکه پیشگیری‌های به موقع صورت گیرد، حتی این بیماری نیز قابل کنترل و یا شاید درمان باشد.

مدیرکل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان تصریح کرد: برای فرونشست زمین هم تقریبا‌ً همین مسئله صدق می‌کند. زمانی‌که لایه‌های خاک بر اثر برداشت‌های آب که عمده‌ترین دلیل می‌تواند باشد، تحکیم شدند پدیده فرونشست اتفاق می‌افتد که اثرات آن در بعضی از مناطق و دشت‌ها به صورت ترک‌ها و شکاف‌ها بر روی زمین و دیوارهای منازل مسکونی بروز می‌کند.

انتقال آب تنها راه نجات اصفهان از فرونشست نیست/ پروژه‌های جدید انتقال آب متوقف شود

میزان فرونشست زمین درمیدان امام(ره) و پل‌های تاریخی مشخص می‌شودبرداشت و بارگذاری جدید آبی در اصفهان با توجه به بحران فرونشست بی‌معناستفرونشست زمین در اصفهان عزم ملی می‌طلبد

وی با اشاره به خسارت‌های ناشی از فرونشست در دنیا، بیان کرد: در مورد خساراتی که شناسایی شده در دنیا 34تا 35 مورد آن درایران رخ می‌دهد. ایران به لحاظ قرارگیری در کمربند کوهزایی آلپاید که پس از حلقه آتش دومین مکان لرزه‌ای فعال در دنیا محسوب می‌شود از لحاظ تکتونیک بسیار فعال است. ایران کشور لرزه‌خیزی است و‌گویای آن رخداد زلزله‌های فراوان که گاهی با تلفات انسانی و خسارت‌های سنگین در این چند دهه همراه بوده است.

اسلامی خاطرنشان کرد: با تمام مخاطرات ذکر شده، فرونشست در میان این34 مخاطره علی رغم حرکت آرام آن خطرناک ترین و غیر قابل برگشت‌ترین باشد، چرا که در شهری که زلزله می آید مانند بم یا سونامی آمده باشد مانند بنگلادش و اندونزی یا سیل آمده باشد مانند خوزستان و یا آتشفشان اتفاق افتاده باشد و یا طوفان و گردباد آمده باشد، می‌شود دوباره تجدید حیات کرد. اما در دشتی که مرگ آبخوان‌های آن اتفاق افتاده باشد و لایه‌ریز دانه خاک تحکیم شده باشند دیگر ادامه حیات ممکن نخواهد بود.

مدیرکل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان در پاسخ به اینکه چرا بعد از فرونشست زمین ادامه حیات عیرممکن است، گفت: زندگی و تشکیل یک تمدن شهری وابسته به آب است و دشتی که سفره‌های زیر زمینی خود را از دست داده باشند، حیات و زندگی در آن بسیار مشکل است. بنابراین مهمترین خسارتی که فرونشست ایجاد می کند غیر قابل سکونت کردن و زندگی در یک دشت است.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد شکاف و ترک بر روی سطح زمین و در مناطق شهری بر دیوارها و سقف های منازل مسکونی، دولتی و تخریب زیرساخت‌های مهم شهری از جمله شبکه های گاز و برق و آب و فاضلاب، مترو، راه آهن،  فرودگاه، پالایشگاه و .... شایع ترین خسارت فرونشست زمین است که هزینه تعمیر و نگهداری را در این گونه شهرها برای مردم چندین برابر می کند.

اسلامی کاهش نفودپذیری خاک را یکی دیگر ازخسارت‌های فرونشست عنوان کرد و افزود: زمانی که لایه‌های خاک بر اثر فرونشست تحکیم پیدا می‌کنند، نفوذپذیری خاک نیز بسیار کم می‌شود، به طوری با وجود بارش به دلیل اینکه آب نمی‌تواند در لایه‌های خاک نفود کند، آب جاری می‌شود و فاجعه دیگری به نام سیل رخ خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: عمده‌ترین دلیل این رخداد برداشت‌های بیش از حد از آبخوان است، به این معنی که وقتی تراز آب ورودی به آبخوان با تراز خروجی از آبخوان کمتر و یا حتی برابر باشد به مرور زمان این اتفاق رخ خواهد داد.

انتهای پیام/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرونشست زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، علیرضا سامری گفت: در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی‌تاریخی، طبیعی و حرایم آثار تاریخی کشور که اسفندماه سال ۱۴۰۲ در شیراز برگزار شد، به عنوان اولین آثار طبیعی در شهرستان سپیدان ثبت و در فهرست آثار طبیعی کشور قرار گرفت.

فرماندار سپیدان افزود: درختان چنار کهنسال امامزاده سید نورالدین علوی (ع)، درخت چنار کهنسال محله ملا شهر اردکان، غار طبیعی انگره مینو واقع در روستای انگره بخش مرکزی سپیدان پنج اثر طبیعی هستند که به ثبت ملی رسیده است.

وی با اشاره به اهمیت ثبت و نگهداری از آثار طبیعی گفت: برای حفاظت از آثار ثبت شده که گنجینه‌های طبیعی شهرستان به شمار می‌آیند می بایستی برنامه‌های حفاظتی را زیر نظر کارشناس ثبت آثار طبیعی استان اجرایی کرد تا بتوان این آثار را به عنوان جاذبه‌های گردشگری شهرستان با رویکرد توسعه پایدار و حفظ محیط زیست به بهره برداری رسانید.

علی حبیبی رئیس اداره گردشگری و صنایع دستی و گردشگری سپیدان گفت: از معیار‌های انتخاب درختان قدمت آنها است.

قدمت درختان ثبت شده شهرستان بیش از ۵۰۰ سال بوده و شناسایی و ثبت سایر درختان کهنسال و جاذبه‌های طبیعی دیگر شهرستان نیز در دست اقدام است.

حبیبی نگهداری و حفظ آثار طبیعی و تاریخی را یکی از ضروریات هر جامعه دانست و افزود: با توجه به قوانین جاری کشور هرگونه تخریب و آسیب رسانیدن به این آثار جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد